Brech wordt gevormd door Brechje (1979) en Maarten Versteeg (1980). Zij ontmoetten elkaar tijdens de studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en volgden daarnaast samen de opleiding tot goudsmid. Deze achtergrond komt terug in hun werk, waarin zij ambacht en technologie combineren. Samen vormen zij het creatieve brein en Maarten regelt de dagelijkse gang van zaken.

Je komt regelmatig mensen tegen die geen idee hebben wat ze met hun leven willen. Het andere uiterste zijn mensen die precies weten wat ze willen en recht op hun doel afgaan. Tot slot heb je mensen die alles willen: chaotische duizendpoten met een brede interesse. Zo iemand is Maarten Versteeg. Hoewel hij klassiek geschoold is op voormalig seminarie College Hageveld te Heemstede, koos hij toch voor de studie Industrieel Ontwerpen om zo zijn creativiteit de ruimte te geven. Industrieel Ontwerpen is een brede studie, met aandacht voor ontwerpmethodologie, techniek, vormgeving en marketing, maar Maarten wilde meer. Naast Industrieel Ontwerpen volgde hij lessen goudsmeden en colleges Bouwkunde en Kunstgeschiedenis.

Techniek, esthetiek, emotionele waarde: het komt allemaal samen in sieraden. Hoe mooi is het als dat je werk is?


Brech houdt van samenwerken. Samenwerken met industriële partners om de nieuwste materialen en productie te kunnen verkennen. Samenwerken met ambachtelijke vakmensen voor een perfecte uitvoering. Samenwerken met collega’s om elkaar te versterken en te inspireren (zie U & I). 

Maarten is lid van de promotiecommissie van de Federatie Goud & Zilver (FGZ), die jaarlijks Beleef het Sieraad organiseert, de open dag van goudsmeden, horlogemakers en juweliers.

Naast zijn werk voor Brech doet Maarten onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven naar de mogelijkheden om sieraden en technologie met elkaar te integreren (zie Research).